Door: Sunja Ketelaar.

Q10 belangrijk voor vruchtbaarheid.

Co-enzym Q10, ook bekend als CoQ10 of ubiquinol, is een verbinding die wordt gebruikt voor het genereren van energie in de cellen.

Je lichaam produceert zelf CoQ10, maar de productie daalt naar mate je ouder wordt. Je kunt gelukkig ook CoQ10 krijgen door middel van supplementen of voeding.

Gezondheidsaandoeningen zoals hart-en vaatziekten, ziekte van de hersenen, diabetes en kanker zijn gekoppeld aan lage niveaus van CoQ10.

Het is niet bekend of lage niveaus van CoQ10 deze ziekten veroorzaken of een gevolg zijn van hen.

Één ding is zeker: veel onderzoek is gebleken dat CoQ10 het breed scala aan voordelen voor de gezondheid.

In 9 delen gaan we alle voordelen bespreken van Q10, lees je mee?

Deel 1: Voor de vruchtbaarheid

Vrouwelijke vruchtbaarheid vermindert met de leeftijd als gevolg van een daling in het aantal en de kwaliteit van de beschikbare eieren.

CoQ10 is rechtstreeks betrokken bij dit proces. Naarmate we ouder worden, wordt CoQ10 productie vertraagt, waardoor het lichaam minder effectief de eieren kan beschermen tegen oxidatieve schade (1).

Aanvulling met CoQ10 helpt en kan zelfs daling omkeren waardoor kwaliteit en kwantiteit van het ei wordt verbeterd.

Ook zijn mannelijke zaadcellen gevoelig voor de effecten van oxidatieve schade, die leiden verminderde sperma telling, slechte zaadkwaliteit en onvruchtbaarheid (2, 3).

Uit verschillende studies is gebleken dat aanvulling met CoQ10 kwaliteit van het sperma, activiteit en concentratie verbeteren als gevolg van de anti-oxidant bescherming (3, 4).

Please follow and like us: